Cum arata proiectul imobiliar de UN MILIARD de euro pe care chinezii il vor construi in Bucuresti

 Un oras in miniatura cu blocuri si vile luxoase, scoli, gradinite, biserica si centru comercial se va naste in Sectorul 5 al Capitalei.

Ads by INTERNET PROTV

Cel putin asta sustine primarul Marian Vanghelie, care a semnat un protocol cu o firma chineza pentru a construi 25.000 de locuinte.

Unele dintre ele vor fi sociale, iar restul se vor vinde la pretul pietei. Deocamdata, chinezii au evitat sa vorbeasca despre costuri, insa cel mai probabil vor depasi un miliard de euro.

Ansamblul de locuinte ar urma sa fie construit in zona Ghencea-Alexandriei. Terenul se afla in proprietatea statului roman si in administrarea Primariei Sectorului 5, spune primarul Marian Vanghelie.

Edilul isi doreste ca o parte din apartamente sa revina primariei, care sa le foloseasca drept locuinte sociale, mai ales ca are in sector peste 10.000 de cereri.

"Vor fi si loucinte sociale, care se vor da conform legislatiei in vigoare, dar, in mod deosebit, se vor da locuitorilor din sectorul 5. In jur la maxim 400 de euro pe metru patrat", a declarat primarul sectorului 5.

Vaghelie spune ca l-a inspirat edilul din Craiova, unde aceeasi firma chinezeasca a inceput constructia unui cartier similiar.

Investitia s-ar ridica la aproximativ un miliard de euro. Deocamdata, parteneriatul romano-chinez este abia la inceput. Ceea ce se stie sigur este ca proiectul le va apartine chinezilor, iar forta de munca va fi romaneasca. Terenul pe care se va constui orasul in miniatura are in total are 187 de hectare.

75 sunt in posesia Ministerului Apararii, dar primarul spune ca le va recupera si deja a demarat aceasta procedura. Compania chinezeasca a deschis firma de constuctii in Romania inca din 2009.

 

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/cum-arata-proiectul-imobiliar-de-un-miliard-de-euro-pe-care-chinezii-il-vor-construi-in-bucuresti.html