Primarul Vanghelie atrage investiţii chineze pentru a construi un ansamblu rezidenţial

Primarul Vanghelie atrage investiţii chineze pentru a construi un ansamblu rezidenţial

18:27 | 20:16

Primarul sectorului 5 , Marian Vanghelie, a semnat marţi un protocol de colaborare cu un investitor chinez, Yang Gencai, preşedintele companiei Ningjian Shandong Construction, pentru a realiza un ansamblu rezidenţial Ghencea-Alexandria cu circa 25.000 de locuinţe.
Investiţia s-ar ridica la un miliard de euro şi ar putea începe curând, după ce vor fi finalizate toate procedurile legale ale parteneriatului.

 

,,Suprafaţa de teren este de 112 ha şi se vor construi circa 25.000 de apartamente. Va fi un oraş, nu va fi vorba doar de apartamente.Eu cred că e un început bun, am tot aşteptat să apară legea parteneriatului public/privat şi chiar dacă nu a apărut considerăm că găsim formele legale pentru a găsi investitorii necesari.Ştiţi că în România nu s-a mai făcut aşa ceva de peste 20 de ani şi cred că începutul este bun.Suntem în faza de a ajunge să facem studiile de fezabilitate şi dorim ca împreună să găsim soluţiile pentru ca proiectul să fie cât mai atractiv,,, a declarat primarul Vanghelie, cu ocazia semnării protocolului.

Edilul a ţinut să precizeze că această investiţie estimată la un milion de euro este pentru România nu doar pentru Sectorul 5. GOODAGENCY

 

 

 

Sursa: http://www.goodagency.ro/social/10801-primarul-vanghelie-atrage-investiii-chineze-pentru-a-construi-un-ansamblu-rezidenial-alexandria.html