„Copiii din Sectorul 5 iubesc limba spaniolă” - eveniment dedicat performanței, limbii și culturii spaniole

„Copiii din Sectorul 5 iubesc limba spaniolă” -  eveniment dedicat performanței, limbii și culturii spaniole

  

Miercuri, 28 septembrie a.c., Primarul Sectorului 5, Daniel Florea a participat la festivitățile de decernare a diplomelor DELE (Diploma de Espaňol como Lengua Extranjera) de la Institutul Cervantes, eveniment dedicat performanței, limbii și culturii spaniole.

Astfel, de la orele 12.00, Edilul, alături de Excelența Sa, domnul Ramiro Fernández Bachiller, Ambasadorul Spaniei la București, s-a aflat în mijlocul elevilor înscriși în învățământul secundar superior din Sectorul 5, care au susținut și promovat proiectul „Copiii din Sectorul 5 învață limba spaniolă”, implementat la nivelul acestei unități administrative încă din anul 2013.

Evenimentul a adus cu sine și momente de bilanț, pe parcursul celor trei ani consecutivi, programul bucurându-se de participarea a 382 de elevi proveniți din liceele și colegiile Sectorului 5, care au demonstrat conștiinciozitate în aprofundarea „limbii lui Cervantes”.

Proiectul vizează promovarea culturii și limbii spaniole, în contextul dezvoltării conceptului de multiculturalitate, pornind de la necesitatea dezvoltării industriei lingvistice (traducere și interpretariat, tehnologii lingvistice) și urmărește, în perspectivă, facilitarea accesului tinerilor români în mediul de afaceri multilingvist.

De asemenea, de la abordarea comunicativ - funcțională a limbajului, văzut ca obiect de studiu în sine, programul își dorește a fi un sistem de comunicare prin care, atât cadrele didactice de o înaltă ținută academică, cât și elevii implicați, învață și se bucură să intre într-o sferă a relațiilor interumane privilegiate.

„Sunt încântat să particip la acest eveniment, a cărui organizare reprezintă o dovadă în plus că în Sectorul 5 se desfășoară activități educative adresate tinerilor, de fapt, viitorul acestui sector. Îmi doresc din toată inima să practicați ceea ce ați învățat aici, pe teritoriul țării noastre sau măcar să reveniți, fiindcă avem nevoie de voi. Am încredere că veți persevera și veți face performanță, vă felicit pentru rezultatele obținute și sunt convins că acestea se vor reflecta mai târziu în activitățile pe care le veți întreprinde ca maturi.” (Daniel Florea, Primarul Sectorului 5) (galerie foto)