”Școala de vară Disney” dedicată tuturor copiilor din Sectorul 5 în Parcul Humulești

  În Parcul Humulești,

 

”Școala de vară Disney”, eveniment socio cultural și educativ, dedicat tuturor copiilor din Sectorul 5

 

Consiliul Local Sector 5 a adoptat în ședința desfășurată joi, 25 august 2016, un proiect inițiat de Primarul Daniel Florea, adresat copiilor din Sectorul 5.

Astfel, vineri, 26 august 2016, în Parcul Humulești din Sectorul 5 va debuta în premieră un eveniment socio cultural și educativ, în cadrul căruia micuții se vor bucura de cinema în aer liber, bibliotecă, ateliere educative și creative, ring de skateuri tematic Soy Luna și de o extraordinară întâlnire cu personajele din Lumea Disney.

Până pe 18 septembrie, copiii din Sectorul 5 vor putea participa gratuit la Școala de vară Disney, manifestare organizată de autoritatea locală, în parteneriat cu Editura ”Litera”.

Demersul Edilului Sectorului 5 vizează oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în familie, cât și atragerea copiilor spre lectură.

În același timp, evenimentul prilejuiește întâlnirea micuților cu personajele lor favorite din benzile desenate Disney, în cadrul proiecțiilor de film animat ce se vor desfășura zilnic, în intervalul 19.30 – 21.00.

Programul fiecărei zile va debuta cu ateliere educative și creative, ce se vor desfășura în intervalul orar 10.00 – 13.00, și cu întreceri pe ringul de skating, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

În baza aceluiași parteneriat derulat de Primăria Sectorului 5 și Editura ”Litera”, 4.900 de elevi din clasa pregătitoare și clasa a I –a din școlile Sectorului 5 vor primi gratuit cărți cu audio – book din gama Disney.

”Am dorit să venim în sprijinul copiilor din Sectorul 5, care, în aceste zile din vacanța mare, pot pătrunde în minunatul univers Disney. Pe lângă divertisment în aer liber, ne dorim stimularea interesului pentru lectură, oferind educație și cultură pe înțelesul lor, explicațiile necesare fiindu-le oferite prin intermediul activităților interactive. Sunt convins că micuții vor primi cu bucurie reîntâlnirea cu eroii lor preferați Disney, care le vor insufla calitățile cu care sunt învestiți: onestitate, curaj, loialitate, creativitate, voință, generozitate. Îmi doresc să continuăm organizarea unor astfel de evenimente în aer liber și în alte locații, fie că vorbim de parcuri, locuri de joacă sau grădini de cartier. Acestea le vom stabili în urma consultărilor cu părinții micuților. De asemenea, ne gândim la continuarea colaborării și după debutul noului an școlar, prin organizarea unor astfel de evenimente în incinta unităților de învățământ primar de pe raza Sectorului 5”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.